Adoptiepagina Monument Taeke Schuilenga.

Naar de website van Daltonschool De Vogelrijd, Klik hier!

Leerlingen Vogelrijd leggen krans bij oorlogsmonument
vrijdag 25 april 2008 16:09

FOCHTELOO - Leerlingen van Dalton openbare basisschool De Vogelrijd in Fochteloo hebben vrijdagmiddag in het Tiesingabosje een krans gelegd bij het monument ter nagedachtenis aan Taeke Schuilenga. Dit gebeurde in het kader van de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Schuilenga is tijdens de oorlog ter plekke doodgeschoten. Het monument is door De Vogelrijd geadopteerd. De kinderen droegen bij het monument gedichten voor en ze speelden muziek.

Taeke SchuilengaNieuws - Kranslegging bij verzetsmonument

Dalton o.b.s “De Vogelrijd” in Fochteloo heeft al sinds 1987 het verzetsmonument in het Tiesingabosje geadopteerd. Ieder jaar brengen de leerlingen bloemen bij de twee monumenten in Fochteloo in het kader van de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. De kinderen van groep 6, 7, 8, leerkrachten en ouders brengen dan eerst een bezoek aan het Joods Monument Ybenhear om de slachtoffers van Joodse werkkampen te herdenken. Vervolgens gaat de tocht naar het Tiesingabosje, waar het monument ter nagedachtenis aan Teake Schuilenga zich bevindt.


Taeke Schuilenga


Waardige herdenkingsbijeenkomst bij monument

Ook vrijdagmorgen 25 april werd er weer een herdenkingsbijeenkomst gehouden, bij beide monumenten, maar deze keer vond er bij het monument in het Tiesingabosje tevens een speciale gebeurtenis plaats. In onder meer de aanwezigheid van verschillende familieleden van de familie Schuilenga en een aantal ouders van de leerlingen werd er een bordje geplaatst door Jorn, Esmee en de neven Teake en Teake Schuilenga, dat naar het monument verwijst. Ook werden er door de leerlingen een krans en bloemen gelegd bij het monument en werden er een aantal verhalen, gedichten voorgedragen en waren er twee leerlingen die voor een muzikaal aspect zorgden. Daarna werd er door de familie Schuilenga nog een bezoek gebracht aan de school.


Taeke Schuilenga